top of page

Buurtgesprek groot succes

Tijdens onze buurtactie van december 2022 heeft Buurtcomité Scharn-West bij meerdere bewoners de wens opgehaald om dialoogtafels te organiseren om op die manier met de buurt in gesprek te gaan en wensen/behoeften van buurtbewoners op te halen.


Wij vonden zelf het woord dialoogtafel niet uitnodigend genoeg en zo werd de naam buurtgesprek geboren en gekozen.


Dat deze naam uitnodigend genoeg was, bleek gisteren op zaterdag 13 mei 2023. Maar liefst vijftien buurtbewoners hadden zich aangemeld voor ons allereerste buurtgesprek dat plaatsvond in ABB Nutsschool Maastricht. Een meer dan prima aantal om meteen aan den lijve te ervaren of de gekozen opzet goed was en wat de opbrengst van zo'n middag zou kunnen zijn.Nadat comité voorzitter Jeanny Engels het hoe en wat van ons buurtcomité had gepresenteerd, werd de totale groep opgedeeld in tweeën.


Aan gesprekstafel 1 werden ideeën verzameld voor buurtverbindende activiteiten en -initiatieven in Scharn-West. Aan gesprekstafel 2 werden alle actuele en toekomstige ontwikkelingen in en rondom Scharn-West besproken.


Voordat de groepen switchten van tafel, was er een pauze met koffie, thee en gebak. Dit gebak werd voor deze gelegenheid gratis aangeboden door Patisserie Noblesse aan de Scharnerweg 37 in Maastricht. Super bedankt voor deze fantastische geste!!!


Aan het einde van tweeëneenhalf uur samenzijn werd in de afrondende terugblik geëvalueerd. Wat kan beter en wat ging goed? Zo vonden de buurtbewoners het waardevol om bijgepraat te worden over de ontwikkelingen en plannen in Scharn-West en waren er tal van ideeën om het samen nog fijner te krijgen in onze buurt. Mooi ook dat ons buurtcomité complimenten ontving voor al het werk dat ze verricht.


Binnenkort communiceren wij alle uitkomsten en opbrengsten van dit eerste buurtgesprek.


Bedankt aan alle aanwezigen voor jullie inbreng en bijdrage!

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page