top of page

Burendag 2023

Zaterdag 23 september jongstleden stond in het teken van de landelijke BURENDAG. Ook Buurtcomité Scharn-West heeft deze dag op een superleuke manier ingevuld, samen met de bewoners uit onze wijk.Tijdens onze BURENDAG stonden drie activiteiten centraal:

  1. Tegels wippen en geveltuintjes aanleggen

  2. De buurt opruimen

  3. Samen gezellig bijkletsen tijdens een borrel


Het CNME was enthousiast en bereid om ons te helpen. Zij leverden niet alleen de plantjes die we konden gebruiken voor onze nieuwaangelegde geveltuintjes, ze zorgden ook nog eens voor de prikkers en de vuilniszakken die wij nodig hadden tijdens onze opschoonactie. Bedankt CNME en Nelle Driessen in het bijzonder voor deze geweldige samenwerking!


Ongeveer veertig buurtbewoners werden opgedeeld in groepjes en trokken Scharn-West in. Gewapend met prikstokken, handschoenen en vuilniszakken. Opmerkelijk om te zien hoeveel afval rondzwerft! We haalden maar liefst veertien vuilniszakken met troep op. Wat een succes!

Tijdens de afsluitende borrel werd er vrolijk nagepraat en ook kennis gemaakt. Het voelde ouderwets gezellig, maar zeker ook verbonden met elkaar. Dit schreef een buurtbewoonster na afloop:


"Afgelopen zaterdag heb ik mee mogen doen aan de opruimactie in “onze buurt”. Samen met alle mensen in mijn 'opruimgroepje' heb ik letterlijk en figuurlijk een zonnige middag gehad!

Naast dat het een prima buurtactie is, bracht het mij veel saamhorigheidsgevoel en heb ik weer wat meer buurtgenoten leren kennen. En bovenal was het gezellig. Een leuke actie dus, en wat mij betreft voor herhaling vatbaar."

Daar doen we het toch allemaal voor? We kijken met een trots en voldaan gevoel terug op een zeer geslaagde dag. Dank aan iedereen die erbij was, dank aan iedereen die geholpen heeft. En Buurtnetwerk Scharn: bedankt voor de financiële steun.


118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page