top of page

Burgerparticipatie

Op dinsdag 17 januari jl. werd in de raadzaal van de gemeenteraad van Maastricht een stadsronde gehouden. Tijdens deze stadsronde - waar burgers en raadsleden met elkaar van gedachten kunnen wisselen - stond het voorstel Burgerparticipatiebeleid (participatiekader) met bijbehorende verordening op de agenda. Namens Buurtcomité Scharn-West hadden Jeanny Engels en Marc Vossen zich aangemeld om hun bijdrage te leveren.


Naast beide bestuursleden van ons buurtcomité was ook Buurtbalans aanwezig en deelden ook andere buurtnetwerken hun mening over de invulling van burger- en overheidsparticipatie.


In het krantenartikel dat enkele dagen later in dagblad De Limburger verscheen staat misschien niet helemaal correct beschreven wat onze inbreng was, maar de essentie en de toonzetting van deze stadsronde zijn door de journalist prima verwoord. Terwijl de eerste voorzichtige stappen zijn gezet richting Burgerparticipatie, zal er nog heel wat water door de Maas stromen voordat alles geregeld is en kader en verordening ook écht werkbaar zijn. Maar we blijven vertrouwen houden en meedoen!

(Klik op de foto om het krantenartikel te downloaden)

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page