top of page

Informatiemarkt Scholencampus

Gisteren - zaterdag 19 maart 2022 - werd er in het VISTA College aan de Juliana van Stolberglaan in Maastricht t.b.v. geïnteresseerden en buurtbewoners van de Groene Loper de Informatiemarkt Scholencampus georganiseerd. Doel van deze markt was om zoveel mogelijk geluid uit de buurt en reacties van buurtbewoners te verzamelen op de eventuele komst van een scholencampus aan de Groene Loper. Alle verzamelde reacties worden meegewogen in de verdere uitwerking van de plannen.


Tijdens de informatiemarkt werden presentaties gehouden m.b.t. de volgende vier thema's:

  • Onderwijs (welke punten zijn vanuit onderwijs belangrijk?)

  • Sport (wat zijn de ideeën voor een publieke sporthal in het gebied?)

  • Groen en verkeer (wat is het effect op het verkeer en het parkeren?)

  • Ruimtelijke ordening (past de campus in de omgeving?)

Naast deze presentaties door het organiserende comité van Gemeente Maastricht en LVO, konden de bezoekers aan de informatiemarkt ook hun licht opsteken bij een van de aanwezige buurtnetwerken:

  • Buurtcomité Scharn-West

  • Buurtnetwerk Scharn

  • Buurtnetwerk Wittevrouwenveld

  • Buurtnetwerk Wyckerpoort

Waardevolle discussies en inventarisatie van vragen en opmerkingen bij Buurtcomité Scharn-West


Het was niet alleen mooi om te zien dat veel buurtbewoners de weg naar de informatiemarkt hadden gevonden, het was ook zeer motiverend en bemoedigend dat deze buurtbewoners het kritische standpunt van de collectieve buurtnetwerken t.a.v. de eventuele komst van een scholencampus steunden en droegen. Wij weten niet welke reacties het LVO en Gemeente Maastricht hebben geïnventariseerd, de geluiden die wij als Buurtcomité Scharn-West mochten ontvangen waren zeer kritisch. Veel buurtbewoners hebben - net als wij - veel vragen en gegronde twijfels over het hele plan.Was u niet aanwezig bij de informatiemarkt en wilt u alsnog uw mening geven over de eventuele komst van een scholencampus aan de Groene Loper in Maastricht, dan kunt u via het contactformulier onderaan de homepage van deze website al uw op- en aanmerkingen aan ons kenbaar maken.58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page