top of page

Overleg met VISTA

Bijgewerkt op: 4 okt. 2023

Buurtcomité Scharn-West heeft in 2022 contact gezocht met het VISTA college om te overleggen hoe de overlast op het open terrein van VISTA zoveel mogelijk voorkomen kan worden. In de avond- en nachturen ervaren buurtbewoners met regelmaat geluidsoverlast door groepen die zich ophouden op het open terrein van VISTA. Er is een brede groep deelnemers tot stand gekomen, te weten: Namens VISTA: Leo Kleijnen (bedrijfsvoering en vastgoed) en Martijn Kockelkorn (teamleider inkoop); Namens gemeente Maastricht: Manon Reckin (adviseur veiligheid), Christian Pol (wijkagent handhaving), Erik Lankhorst (wijkagent) en Roland Olvers (stadsdeelregisseur); Namens Wonen Limburg: Thijs van de Ven (manager); Namens Buurtcomité Scharn-West: Arnold Krijgsman en Jeanny Engels; en Janneke Houwer.


Op foto, van links naar rechts: Leo Kleijnen, Jeanny Engels, Arnold Krijgsman, Erik Lankhorst en Roland Olvers Bovengenoemde partijen komen twee keer per jaar bij elkaar om problemen met overlast op het VISTA terrein te bespreken en zoveel mogelijk te voorkomen. Een convenant met afspraken hierover is in de maak.


Naast het aanpakken van eventuele overlast heeft deze samenwerking nog een tweede duidelijke doel: het samen bespreken van ontwikkelingen, bijvoorbeeld bij de verhuur van gebouwen, zodat deze plannen goed worden afgestemd met omwonenden.

Buurtcomité Scharn-West is erg blij met de betrokkenheid van zoveel partijen om de overlast te voorkomen en met elkaar oplossingen te bedenken.

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page