top of page

Stadsbestuur op bezoek

Woensdagavond 8 februari 2023 heeft het voltallige stadsbestuur van gemeente Maastricht het stadsdeel Maastricht-Oost bezocht, waaronder ook Scharn-West valt. De opkomst was groot (bijna negentig aanwezigen) en het was daarmee de drukst bezochte stadsdeelbijeenkomst tot nu toe.


Uiteraard was ook een delegatie uit Scharn-West vertegenwoordigd tijdens deze bijeenkomst en zij hebben zich met hun inbreng opnieuw stevig(er) op de kaart gezet.


Aan acht gesprekstafels konden burgers in gesprek gaan met de burgemeester en de zeven wethouders van Maastricht. Zo konden we onze onderwerpen met meerdere leden van het college bespreken.


Burgemeester Annemarie Penn-Te Strake in gesprek met een bewoonster van Maastricht-OostWe hebben gesproken over de veelheid van initiatieven en projecten in Scharn-West en de versplinterde aanpak daarvan. Buurtcomité Scharn-West pleit juist voor een integrale aanpak en een overall gebiedsvisie zodat projecten op elkaar kunnen worden afgestemd.


Specifieke aandachtspunten voor Scharn-West die deze avond ook werden genoemd zijn:

  • Het toenemende verkeer op en rondom de Groene Loper incl. overlast en luchtkwaliteit;

  • Het vertrek van kwalitatieve middenstand op de Scharnerweg;

  • Plannen rondom een Scholencampus aan de Groene Loper en bijbehorende overlast voor de aangrenzende buurten;

  • Een gebrekkige communicatie vanuit de gemeente inzake actuele projecten.

We hebben ook complimenten uitgedeeld tijdens de bijeenkomst. Zo is er bij de plannen inzake de herinrichting van de Heerdergroenweg, Attilaweg en Mauritslaan een integrale aanpak gekozen, met dank aan decentraal projectleider Anouk Schmidt.


Het hele initiatief van deze avond an sich verdient een pluim. Gemeentebestuurders die zich kwetsbaar en toegankelijk opstellen en de dialoog aangaan met burgers. Chapeau.


Samengevat: het was een rijke avond waarin het gesprek werd gevoerd en waarbij zorgen uit o.a. Scharn-West hun plek vonden op de grote gebiedskaarten van Maastricht-Oost. We kregen een luisterend oor van burgers, burgemeester, wethouders en ambtenaren. Nu samen écht aan de slag!


Een van de acht gebiedskaarten die op de gesprekstafels werden gevuld met aandachtspunten
Tot slot een aardigheidje: Scharn-West buurtgenoot Agnes was de winnares van de kennisquiz aan het begin van de gespreksavond.138 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page