top of page

Stadsdeel leiders

Bijgewerkt op: 4 dec. 2021

Buurtcomité Scharn-West heeft in meerdere gesprekken met Gemeente Maastricht aangegeven behoefte te hebben aan een projectleider voor de buurt; een beslissingsbevoegd ambtenaar die de verbindende schakel vormt tussen enerzijds de interne projectleiders (en uiteindelijk ook de wethouders) die binnen de gemeente verantwoordelijk zijn voor planning en uitvoering van diverse projecten in één buurt en anderzijds de adviseurs/bewoners uit deze buurt.


Met zo'n centrale persoon kan burgerparticipatie pas écht serieus vorm krijgen en fatsoenlijk op de kaart worden gezet. Buurtcomités en buurtnetwerken hebben één duidelijk aanspreekpunt die op zijn/haar beurt ook binnen de gemeente het centrale aanspreekpunt is voor de buurt.


Gisteravond - op dinsdag 9 november 2021 - stemde de Gemeenteraad van Maastricht vóór herinvoering van zogenoemde 'Stadsdeelleiders', ambtenaren die opkomen voor specifieke buurten. Buurtcomité Scharn-West juicht deze ontwikkeling toe en kijkt uit naar een eerste ontmoeting met de Stadsdeelleider van onze buurt.

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page