top of page

Stadsdeel wethouder

Op dinsdagavond 22 november heeft Belangengroep De Groene Loper een kennismakingsgesprek gevoerd met stadsdeelwethouder de heer Hubert Mackus. Het gesprek vond plaats in 'T Werkhuis.


Centrale vragen tijdens het gesprek waren:


- Wat vindt de stadsdeelwethouder van onze standpunten en voorgestelde aanpak rondom de leefbaarheid en verkeersveiligheid van de Groene Loper en wat kan hij in deze betekenen voor Belangengroep De Groene Loper?

- Wat is de praktische invulling van de functie stadsdeelwethouder? Met andere woorden: wat is de rol van de stadsdeelwethouder en met welke vragen, voorstellen en/of problemen kunnen wij bij hem terecht?

- Hoe gaat de stadsdeelwethouder op zijn beurt 'burgerparticipatie' invullen en vormgeven?


Belangengroep De Groene Loper bestaat uit een vertegenwoordiging van buurtnetwerken aan en rondom de Groene Loper in Maastricht. In deze zijn dat:


- Buurtcomité Scharn-West

- Buurtnetwerk Scharn

- Buurtnetwerk Wittevrouwenveld

- Buurtnetwerk Wyckerpoort

- Buurtnetwerk Heer


Tijdens dit gesprek waren de vertegenwoordigers van de buurtnetwerken Wyckerpoort en Heer helaas verhinderd.


Wij kijken terug op een uiterst positieve en constructieve bijeenkomst. De aanwezige buurten hebben zich voorgesteld en hun buurt gepresenteerd. De stadsdeelwethouder en andere collega's van gemeente Maastricht hebben hun werk- en taakgebied toegelicht en bijgedragen aan een waardevolle discussie over burgerparticipatie, portefeuille overstijgende vraagstukken, ontwikkelingen in de diverse buurten en de leefbaarheid en verkeersveiligheid van de Groene Loper..


Binnenkort gaat stadsdeelwethouder de heer Hubert Mackus de diverse aangesloten buurten persoonlijk bezoeken om nóg meer gevoel te krijgen bij wat er speelt en leeft in de buurt. Een geweldig initiatief dat wij zeker toejuichen.


Wordt vervolgd.


Voor meer informatie over Belangengroep De Groene Loper klikt u HIER.Van links naar rechts: Marc Vossen (Buurtcomité Scharn-West), Marie-Louise Knols (Buurtnetwerk Scharn), Nika Dings (Procescoördinator zelfsturing gemeente Maastricht), Hubert Mackus (stadsdeelwethouder gemeente Maastricht), Peter Debets (Bestuurs- en communicatieadviseur gemeente Maastricht), Pieter van der Waa (Team zelfsturing gemeente Maastricht), Imco Goudswaard (Buurtnetwerk Wittevrouwenveld) en John Wijenbergh (Belangengroep De Groene Loper).

105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page