top of page

UFO's

Bijgewerkt op: 24 sep. 2022


Zoals we in de vorige blog meldden, maakt ook Buurtcomité Scharn-West zich hard voor een groenere buurt. Samen met enkele betrokken buurtbewoners en gemeente Maastricht worden mogelijkheden bekeken om de straten in onze buurt groener te maken.


Sinds twee weken is een eerste tastbare resultaat van deze samenwerking zichtbaar: de bomen die (vooralsnog tijdelijk) zijn geplaatst op het middenstuk van de Scharnerweg. Dit is stap één die op termijn hopelijk gaat resulteren in meer permanente vergroening van de Scharnerweg. Ook aangrenzende straten, zoals bijvoorbeeld de Heerdergroenweg, zijn op dit moment gespreksonderwerp als het gaat over herinrichting en meer vergroening.


In het kader van Burgerbegroting heeft Buurtcomité Scharn-West haar plannen voor een groenere en veiligere Scharnerweg ingediend bij gemeente Maastricht.


Anders dan dit krantenartikel van journalist Joos Philippens beschrijft, is er rondom de (tijdelijke) plaatsing van de bomen op de Scharnerweg wel degelijk gecommuniceerd met de omwonenden en is iedereen aan het betreffende stukje Scharnerweg van tevoren op de hoogte gebracht van plannen en ideeën.


Een projectgroepje van betrokken buurtbewoners - de initiatiefnemers 'Vergroening Scharnerweg'- heeft er alles aan gedaan om het juist een initiatief vanuit de straat zelf te laten zijn. Zo zijn alle bewoners per flyer benaderd om mee te denken. Bewoners die in eerste instantie negatief reageerden, zijn persoonlijk bezocht om zo nadere uitleg te geven. Buurtbewoners zullen ook in de toekomst geïnformeerd en betrokken worden bij (nieuwe) ontwikkelingen.


Binnenkort verschijnt er in Dagblad De Limburger via een ingezonden brief een soort van rectificatie op bovengenoemd artikel.42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page