top of page

Vergroenen

Buurtcomité Scharn-West houdt een stevige vinger aan de pols als het gaat om nieuwe projecten en initiatieven in en rondom onze buurt. Zo toetsen wij deze initiatieven aan een aantal eigen maatstaven die vallen onder de pijlers leefomgeving, verkeersveiligheid en economie. Botsen nieuwe plannen met ons programma van wensen en eisen, dan komen we in actie. Zoals nu bijvoorbeeld bij de mogelijke komst van een scholencampus aan de Groene Loper.


Maar we doen zoveel meer. Samen met Technische Universiteit Eindhoven (TUE) bekijken wij bijvoorbeeld de mogelijkheden om Scharn-West te vergroenen.


Zes studenten van de master en bachelor Architectuur en Stedenbouw van de TUE voltooien momenteel een stageopdracht die gaat over het optimaliseren van onze woonbuurt Scharn-West.


Gisteren presenteerden twee studenten de voortgang van hun stageopdracht waarbij voor onze woonbuurt Scharn-West diverse verbeteringen en aanpassingen werden gepresenteerd. Zoals bijvoorbeeld het vergroenen en verkeersveiliger maken van de Scharnerweg. De Scharnerweg is een gevaarlijke weg waar niet alleen vaak te hard wordt gereden, maar waar het ook voor voetgangers en fietsers onveilig voelt qua verkeersdrukte.


Onze plannen voor een groenere en veiligere Scharnerweg zijn vorige week ingediend bij gemeente Maastricht in het kader van de Burgerbegroting.
49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page