top of page

Vergroening busbaan Scharnerweg

Woensdag 20 maart jl. zijn enkele omwonenden en vertegenwoordigers van buurtnetwerk Scharn en buurtcomité Scharn-West  bijgepraat over een plan voor de vergroening van de Scharnerweg. 


Het plan behelst vergroening van de voormalige speciale rijstrook voor het openbare vervoer waarvoor omwonenden eerder een projectaanvraag ingediend hebben in het kader van de Burgerbegroting. Via een Europese Interreg subsidie zijn er nu voldoende financiële middelen om het plan op te pakken en dit kan al dit najaar gebeuren.


Nog voor de zomer komt er een nieuwe informatiebijeenkomst voor de bewoners van de Scharnerweg, waar het plan nader besproken zal worden en er ruimte is voor suggesties van omwonenden.


Na de zomer zal het asfalt verwijderd worden van de middenberm, de strook waar nu nog de grote roestkleurige stalen plantenbakken staan.


In 2025 worden nieuwe bomen en bodemplanten geplant in de vrijgekomen grond. De nieuwe groene middenberm zal van de rotonde op de Groene Loper lopen tot iets voorbij de Eburonenweg en de Heerder Groenweg (zie voorlopige schets).


Groen in plaats van asfalt is goed tegen de hittestress die steen en asfalt op warme dagen veroorzaken. Een nieuwe middenberm met bomen zal ook de snelheid van autoverkeer drukken, zo wordt gehoopt. Op de kop van de Scharnerweg wordt het zo aangenamer wonen.

De verwachting is dat voor de zomer een bijeenkomst zal worden gepland door de gemeente om het ontwerp toe te lichten. Bewoners krijgen dan ook de kans input te geven.



25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page